Uppdaterat brev till alla faddrar

Bli fadder till en skolungdom i Nairobi.

 

Vi i Bredsands skol-if har under 2-års tid haft ett internationellt ungdomsprojekt med ungdomsutbyte för unga ledare inom skolidrotten. En grupp ungdomar och lärare från Bredsands skola besökte Kenya under två veckor, påsken 2010. Sedan bjöd vi hit de kenyanska ungdomarna i juni 2010 och de bodde i ungdomarnas familjer i 2 veckor. 

I ungdomsprojektet ville vi stödja våra vänner från Nairobi så att de skulle kunna fortsätta gå i skolan och få en yrkesutbildning. De fyra ungdomar som vi vill hjälpa med utbildning är ungdomsledare i organisationen Wayo Wayo i Nairobis största slumområde Kibera. Nu har vi har startat en fond som en fortsättning på projektet. Den 25 februari till 12 mars 2011 åkte en grupp på fyra ungdomar och två lärare tillbaka till Kenya för att besöka ungdomarna i deras skolor och hem. Det var mycket roligt att träffa dem igen. Vi fick då en bra inblick i hur det går för dem i deras nya skolor. Det går bra för alla ungdomarna i deras utbildning och de fick alla beröm av sina lärare och rektorer. Vi fick även träffa Saras son Abbi som är 3 år som vi beslutade att ta med i vårt fadderstöd då han behöver daghemsplats när Sara är i skolan.

Insamling av bidrag ska samlas in via ett faddersystem där privatpersoner, organisationer och företag kan delta.

*Privatpersoner kan bli fadder för 300 kr/år

*Ni kan välja att betala för hela utbildningen i 4 år direkt = 1200 kr.

*Organisationer och företag får gärna delta med en större summa.

 

Namn och Kostnader för skola/år:                               

Kevin Mose: 3000 kr/år  (i  4 år)

Richard Ouma: 3000 kr/år (i  4 år)                                                          

Sara Kwala: 5000 kr/år  ( i 4 år)

Anthony Mwendwa Kyalo: 10 000 kr/år ( 1:årig utbildning)

Saras son Abbi Kwala: 2200 kr/år ( i 4 år)

Övriga kostnader:

Resor:

400 kr/mån. = 4000 kr/elev/år

Skollunch:

8 kr/dag = 1600 kr/elev/år

 

Om vi får fler faddrar än det som krävs för vårt projekt för att stödja våra ungdomar vill vi även stödja Wayowayos egna gymnasieskola som de håller på att bygga och ska starta nästa år. En skola för ungdomar som bor i slummen Kibera som annars ej har råd att gå i gymnasium. Om ni vill läsa om vår samarbetsorganisation i Nairobi kan ni gå in på deras hemsida Globalrelations.nu

Om ni väljer att bli fadder till en av ungdomarna sätter ni in pengarna på vårt bangirokonto och märker det med ert namn samt namnet på den ni sponsrar. Vi vill även att ni meddelar oss via mail. Skriv även där vem ni är och vem ni sponsrar. Ni kommer sedan att få ett intyg samt ett brev från den ungdom ni sponsrar.

Vi hoppas på att få många faddrar och vårt mål är att våra ungdomar ska kunna fortsätta sina utbildningar som de påbörjat med stöd av vår fond samt få hjälp med buss och lunchkostnader under utbildningstiden. Skolavgifterna för vi över direkt på skolornas bankkonton och buss samt lunchkostnader sätter vi in månadsvis på ungdomarnas egna bankkonton.

Vi kommer att lägga kontinuerlig information, foton och brev från ungdomarna på vår blogg: www.bredsandkenya.blogg.se

 

Vår fonds eget bankgironummer: 696-4191

Mailadresser:                                             

ann.danielsson@skola.sundsvall.se

camilla.friberg@skola.sundsvall.se

 

Vi hoppas att ni kan bli vår samarbetspartner i detta projekt!

Hälsningar

Bredsands skol-IFs kenyaprojekt;

Frågor: Kassör Ann Danielsson 070-35 63377, Camilla Mansolahti Friberg 076-8332946


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0