Uppdaterat brev till alla faddrar

Bli fadder till en skolungdom i Nairobi.

 

Vi i Bredsands skol-if har under 2-års tid haft ett internationellt ungdomsprojekt med ungdomsutbyte för unga ledare inom skolidrotten. En grupp ungdomar och lärare från Bredsands skola besökte Kenya under två veckor, påsken 2010. Sedan bjöd vi hit de kenyanska ungdomarna i juni 2010 och de bodde i ungdomarnas familjer i 2 veckor. 

I ungdomsprojektet ville vi stödja våra vänner från Nairobi så att de skulle kunna fortsätta gå i skolan och få en yrkesutbildning. De fyra ungdomar som vi vill hjälpa med utbildning är ungdomsledare i organisationen Wayo Wayo i Nairobis största slumområde Kibera. Nu har vi har startat en fond som en fortsättning på projektet. Den 25 februari till 12 mars 2011 åkte en grupp på fyra ungdomar och två lärare tillbaka till Kenya för att besöka ungdomarna i deras skolor och hem. Det var mycket roligt att träffa dem igen. Vi fick då en bra inblick i hur det går för dem i deras nya skolor. Det går bra för alla ungdomarna i deras utbildning och de fick alla beröm av sina lärare och rektorer. Vi fick även träffa Saras son Abbi som är 3 år som vi beslutade att ta med i vårt fadderstöd då han behöver daghemsplats när Sara är i skolan.

Insamling av bidrag ska samlas in via ett faddersystem där privatpersoner, organisationer och företag kan delta.

*Privatpersoner kan bli fadder för 300 kr/år

*Ni kan välja att betala för hela utbildningen i 4 år direkt = 1200 kr.

*Organisationer och företag får gärna delta med en större summa.

 

Namn och Kostnader för skola/år:                               

Kevin Mose: 3000 kr/år  (i  4 år)

Richard Ouma: 3000 kr/år (i  4 år)                                                          

Sara Kwala: 5000 kr/år  ( i 4 år)

Anthony Mwendwa Kyalo: 10 000 kr/år ( 1:årig utbildning)

Saras son Abbi Kwala: 2200 kr/år ( i 4 år)

Övriga kostnader:

Resor:

400 kr/mån. = 4000 kr/elev/år

Skollunch:

8 kr/dag = 1600 kr/elev/år

 

Om vi får fler faddrar än det som krävs för vårt projekt för att stödja våra ungdomar vill vi även stödja Wayowayos egna gymnasieskola som de håller på att bygga och ska starta nästa år. En skola för ungdomar som bor i slummen Kibera som annars ej har råd att gå i gymnasium. Om ni vill läsa om vår samarbetsorganisation i Nairobi kan ni gå in på deras hemsida Globalrelations.nu

Om ni väljer att bli fadder till en av ungdomarna sätter ni in pengarna på vårt bangirokonto och märker det med ert namn samt namnet på den ni sponsrar. Vi vill även att ni meddelar oss via mail. Skriv även där vem ni är och vem ni sponsrar. Ni kommer sedan att få ett intyg samt ett brev från den ungdom ni sponsrar.

Vi hoppas på att få många faddrar och vårt mål är att våra ungdomar ska kunna fortsätta sina utbildningar som de påbörjat med stöd av vår fond samt få hjälp med buss och lunchkostnader under utbildningstiden. Skolavgifterna för vi över direkt på skolornas bankkonton och buss samt lunchkostnader sätter vi in månadsvis på ungdomarnas egna bankkonton.

Vi kommer att lägga kontinuerlig information, foton och brev från ungdomarna på vår blogg: www.bredsandkenya.blogg.se

 

Vår fonds eget bankgironummer: 696-4191

Mailadresser:                                             

ann.danielsson@skola.sundsvall.se

camilla.friberg@skola.sundsvall.se

 

Vi hoppas att ni kan bli vår samarbetspartner i detta projekt!

Hälsningar

Bredsands skol-IFs kenyaprojekt;

Frågor: Kassör Ann Danielsson 070-35 63377, Camilla Mansolahti Friberg 076-8332946


Bidrag till skolbuss

Bli fadder till Saras son!

Abbi Linet Nyatunge

 Saras brev om Abbi!

Abbi is turning 3years on third of February, he goes to school at church army academy which is a church based institution,he is in beginners class. Last year he was in a different school and i had to transfer him to his current school because he had develope a habit that i didnt know how to go bout it,one day in september he come from school stammering and i thought he would out grow the habit but when the stammering persisted i become worried and more concerned. I talked to a doctor who mentioned that Abbis condition could be as a result of fear or he could be imitating a stamering child in school and in most cases stammering starts at 3yrs in children,3 out of 4cases outgrow it.

Abbi joined church army Academy this month,its a private school with average standards. I manage to get him school uniform, books and paid part of his fees. I had requested the head teacher to allow me to pay in two instalment this term. I have a balance of 7,500 ksh . His school fee is 6500ksh,2000 ksh for school bus,2000ksh for admission and 400 caution money. In total is 10,400ksh and i have paid only the admission fee and 900 for fees. Above all Abbi loves school and he is very active at home:) he is too playful and also very sharp. Any support towards helping him achieve education is highly appreciated :) i am able to mail you the fees structure and the contact details of the school,have a blessed evening and thanks for everything:)

Love from his Mother

Sara Linet NyatungeUngdomarnas skolor!Saras skola, Alliance Francaise de NairobiAntonys skola, Trans-Eastern Airline aviation college
Richards och Kevins skola, Apostles of jesus youth technical institute prospectus

Resan till Kenya 25/2 - 12/3 2011

Jambo Jambo!
 

Varma hälsningar från våra vänner i Kenya till alla er här hemma! De tackar för allt stöd. Ja, nu har vi varit hemma ett par veckor och tiden bara springer iväg...Allt gick bra på vår "återbesöksresa" och det var jätteroligt att få träffa alla igen. Vi har nu besökt Antonys, Saras, Kevins och Richards hem och skolor i Nairobi. De mår bra och trivs på sina skolor. Besöken i Mombasa och Lamu var också intressanta med besök på gamla och nya skolor och organisationer. Jannathouse var sig likt :) Nu jobbar vi vidare på fadderprojektet samt jobbar för att våra 4 vänner ska kunna komma hit längre fram i år.  De har önskningar om att få se snö och vinter så vi planerar för att de ska kunna komma till oss i december och stanna över jul och nyår!
För att kunna finansiera deras flygbiljetter har vi kommit på en ny affärsidé. Våra vänner i Kenya håller nu på att göra armband som vi kommer att sälja för 50 kr/st. Vi kallar armbanden för undugo förevigt som betyder " brödraskap" på swahili. Det är även vårat nya projektnamn!

Hakuna matata!
     


RSS 2.0